Välkommen till Sydney

Sydney, som är huvudstaden i staten New South Wales, erbjuder er som turistar här många sevärdheter och turistattraktioner. Mest känt är kanske det berömda Operahuset men här finns mycket mer att upptäcka som turist. Allt från stadshusets fantastiska arkitektur och nöjesparken Luna Parks spektakulära entré till den fantastiska naturen. När man turistar i Sydney behöver man inte vara sysslolös.

Fortfarande är hamnstaden Sydney, som ligger vid Port Jackson, Australiens största stad. Enligt ryktena är det också en av de vackraste städerna i världen.

Läs mer

Kommunfakta

Antal invånare

4284379

Yta

12144,6 km²

Centralort

Sydney

Län

New Sout Wales

Mer information

Internet

www.visitnsw.com

Tidningar

Sydney Morning Herald
www.smh.com.au

The Daily Telegraph
www.news.com.au/dailytelegraph/

The Australian - National News
www.theaustralian.news.com.au

Turistbyrå

Sydney Visitors Center - The Rocks
Cnr Argyle and Playfair Steets The Rocks NSW 2000
+61 (0)2 9240 8788
www.therocks.com

Sydney Visitor Centre - Darling Harbour
33 Wheat Road (Between IMAX Theatre and Darling Walk) Darling Harbour NS
www.darlingharbour.com.au

Official Tourist Information
www.cityofsydney.nsw.gov.au

Notera

Nödnummer

000

Polis

000

Landsnummer

+61

Riktnummer

2

Staden

Om

Välkommen till Sydney

Sydney, som är huvudstaden i staten New South Wales, erbjuder er som turistar här många sevärdheter och turistattraktioner. Mest känt är kanske det berömda Operahuset men här finns mycket mer att upptäcka som turist. Allt från stadshusets fantastiska arkitektur och nöjesparken Luna Parks spektakulära entré till den fantastiska naturen. När man turistar i Sydney behöver man inte vara sysslolös.

Fortfarande är hamnstaden Sydney, som ligger vid Port Jackson, Australiens största stad. Enligt ryktena är det också en av de vackraste städerna i världen.

Se & göra

Bad

Sydneys stränder

Sydney erbjuder många fina surfingstränder. Besök gärna en av följande stränder: Condi, Manly, Coogee, Cronulla or Wattamolla. Vill du komma bort från alla turister kan du åka till någon av stränderna vid Sydneys östra förorter eller de norra stränderna.

Familjeaktiviteter

Australiens reptilpark

Parken är belägen ca en timmas resa norr om Sydney. I parken finns några av Australiens största reptiler och många av Australiens kramdjur såsom koalor och wombats. Här hittar man även pungdjuret den tasmanska djävulen som inte är lika kramvänlig. Givetvis får man även nöjet att mata kängurur.
www.reptilepark.com

Luna Park

Luna Park är ett stort nöjesfält som ligger nära Sydney Harbour Bridge. Det stora pariserhjulet och entrén formad som ett clownansikte, där man går in genom munnen, kan ses från många platser i stan. Här finns många åkattraktioner och spelmaskiner, det finns till och med en skridskobana i parken.
www.lunaparksydney.com

Rocks

Det här är den äldsta och mest historiska platsen i Sydney och ett måste för turisten. Trots att det har gått så lång tid går det fortfarande att hitta spår från fånglägren. Här finns både kyrkor, hus och pubar kvar. Husen byggdes av sandsten på den grova terrängen därav namnet.

På området finns ett stort utbud av restauranger, cafeer och gallerier. Kommer du på helgen är marknaden värd ett besök.
www.rocksvillage.com.au

Stadsvandringar

Det finns många olika stadsvandringar i Sydney med olika teman. Det är ett bra tillfälle att upptäcka staden i sitt eget tempo. Kontakta någon av turistbyråerna i området för att få mer information.

Sydney Aquarium

Njut av det marina livet och dess invånare i ett av världens största akvarium. Du promenerar i tunnlar under vattnet och ser Australiens fiskar och marina varelser på riktigt nära håll. Här kan du få se en haj eller rocka simma emot dig, men du kan lugnt stå kvar och titta. En upplevelse för hela familjen.
www.sydneyaquarium.com.au

Sydney Harbour Tours

Vill man se så mycket som möjligt på ett bra och trevligt sätt är en tur med färja ett måste. Här får du njuta av en fantastisk vy över hamnen, stränderna, den härliga naturen och villorna som ligger i sluttningen ner mot vattnet. Du kan njuta av en picnic på en av öarna som är belägna i hamnområdet, till exempel Shark, Goat, Clark, Rodd, Cockatoo och Garden Islands. Vilken ö du än väljer får du en unik vy över staden. Turistbyrån, Sydney Visitor Center, erbjuder guidade turer runt öarna.
Cadmans Cottage, 100 George Street, The Rocks
+61 2 9247 5033 Fax +61 2 9241 3303

Sydney Olympic Park

När Sydney hade de olympiska spelen år 2000 var de här de flesta tävlingarna hölls. Numera finns här parker och idrottsanläggningar som erbjuder många aktiviteter för både stora och små.
www.sydneyolympicpark.com.au

Taronga Zoo

Toranga Zoo ligger väldigt vackert på den norra kusten mittemot Opera huset. Namnet kommer från det aboriginiska ordet toranga som betyder just "vacker utsikt". I parken finns över 2500 djur, både från australien och andra delar av världen. Passa på att titta lite närmare på koalor, kängurus, vombater och näbbdjur ackompanjerade av de skrattande kookaburrorna. Mer information om parken finns på hemsidan.
www.zoo.nsw.gov.au

Valskådning

Ta med hela familjen på en båttur och titta på valarna som simmar i Stilla Havet. Det finns många båtturer att välja mellan, de startar från Darling Harbour och går till Circular Quay.

Museum

The Art Gallery of NSW

Det ledande museet för konst i New South Wales är beläget i Sydney. Museet är också en en av de största kulturella institutionerna i Australien. Här finns konstsamlingar från Australien, Europa och Asien. Museet har cirka 40 olika utställningar per år.
www.artgallery.nsw.gov.au/home

The Australian Museum

Museet som invigdes 1827 ligger i city och har ett gott internationellt ryckte inom områden som naturhistoria, forskning och utställningar. Njut av de unika och omfattande utställningarna inom naturhistoria och antropologi. Besök gärna hemsidan som innehåller mycket information om vad museet har att erbjuda.
www.anmm.gov.au

The Australian National Maritime Museum

Australiensarna har alltid litat på havet för sin överlevnad, här får man ett smakprov på det. Museet erbjuder många utställningar, evenemang och aktiviteter, särskilt för barn. Här finns utställningar med jagare, ubåtar, patrullbåtar och många mindre farkoster. Museet med sina fina utställningar är ett måste när man är i Sydney.

Natur

Ku-Ring-Gai Chase National Park

En magnifik park som sträcker sig över norra delen av staden och genom några av Sydneys mest välbärgade områden. En underbar och lugn plats att vandra på. Se aboriginska klippmålningar och följ med på guidade turer med båtar och kanoter.
www.nationalparks.nsw.gov.au/

The Gap

Alfred Hitchcock gjorde The Gap känt efter sitt besök i Sydney på 60-talet. De höga klipporna är inte bara för några få desperata utan det är en vacker plats med fantastisk utsikt, beläget i Watson's Bay. Nere vid kajen finns det möjligheter att prova på fish and chips och stranden inbjuder till en promenad.

Vandring

I många områden i Sydney kan man njuta av en vacker och intressant vandring. Några leder är:

Coogee Beach till Bondi. Går längs den östra kusten och passerar förbi flera av Sydneys vackra stränder. Om vädret blir för varmt, hoppa i och bada!

Watsons Bay till The Gap. En av de mest spektakulära vandringarna längs hamnen börjar på The Gap. The Gap är en oceanklippa vid Watson's Bay som är känd för sin naturliga skönhet, men håll er på de markerade vägarna för säkerhets skull.

Sevärdheter

Darling Harbour

En av stadens populära turistdestinationer fylld av aktiviteter, restauranger, museum och massor av shoppingmöjligheter. Upptäck en av de bästa platserna i staden.
www.darlingharbour.com

Royal Botanic Gardens

Royal Botanic Gardens är en plats med vacker natur dit många kommer för att njuta av lugnet och ensamheten. Du kan även utbilda dig genom att läsar om växter och trädgårdsodling. Den omkringliggande parken är en plats för idrott, nöje och fritid.
www.rbgsyd.nsw.gov.au

St Andrews Cathedral

Det här är den äldsta katedralen i Australien och den invigdes 1868. Kapellet byggdes till år 1886. Under åren 1999-2000 gjordes det större restaureringar av katedralen så att den blev så vacker som den är idag.Två bitar av sten från Houses of Parliament i Westminster användes för att markera det konstitutionella sambandet mellan Australien och England.
www.chathedral.sydney.anglican.asn.au

Sydney Tower

Sydney Tower som ligger vid Centrepoint Complex är en 305 meter hög utsiktsplats där det även finns en restaurang. Skywalk är ett höghöjdsäventyr där du promenerar på toppen av Sydney Tower, promenaden varar cirka 45 minuter.
www.sydneytower.com.au

The Sydney Harbour Bridge

Den ståtliga bron byggd med ett enda spann går från shoppingkvarteren i centrala Sydney till norra Sydney. Bilar betalar en liten avgift men det är kostnadsfritt att gå eller cykla över bron. En väldigt populär sysselsättning är att klättra över bron via bågen, så kallad BridgeClimbing, vilket bjuder på en fantastisk utsikt över Sydney. En liten kuriosa är att skådespelaren Paul Hogan jobbade som nitare på bron innan han blev upptäckt och spelade huvudrollen i Crocodile Dundee.
www.bridgeclimb.com

The Sydney Opera House

Operahuset i Sydney som finns med på UNESCO:s världsarvslista har formellt erkänts som en av de mest enastående platserna på jorden. Det är dansken Jørn Utzon som har ritat byggnaden. Operahuset täcks av 1.056.000 glaserade, vita kakelplattor som är tillverkade av svenskt klinker från lera bruten i trakten kring Ekeby i Skåne.

Även för de som inte är intresserad av opera är Operahuset väl värt ett besök eftersom det är en av de mest kända byggnaderna som någonsin byggts. Varje år besöks Sydney Opera House av miljontals turister.
www.sydneyoperahouse.com

Källa

Med reservation för eventuella ändringar

Sök företag i Sydney

Hittade 0 företag

 Sökresultat